Eskilstuna kommun söker företagsläkare



Kommunhälsan

Eskilstuna kommuns företagshälsovård är till för kommunens medarbetare och chefer. Kommunhälsans främsta uppgift är att skapa positiva resultat i kommunens hälso- och arbetsmiljöarbete.  Kommunhälsan i Eskilstuna har funnits sedan 1971 och är väl inarbetad i kommunens verksamhet.

Verksamheten

Kommunhälsan är Eskilstuna kommuns inbyggda företagshälsovård med god kännedom om verksamhetens förutsättningar och villkor. Kommunhälsan finansieras därmed helt av Eskilstuna kommun genom personalomkostnadspålägg.

Kommunhälsans uppdrag är att stödja chefer i deras lagstadgade arbetsmiljöarbete, hälsofrämjande arbete samt i rehabiliteringsprocessen. Kommunhälsans kompetenser bidrar med stöd och råd genom ett hälsoperspektiv på organisations-, enhets- och individnivå.

Inom kommunhälsan finns kompetenser som företagsläkare, företagssköterska, sjukgymnast, psykolog, hälsoutvecklare, arbetsmiljöingenjör m fl. Totalt arbetar ett 15-tal personer inom kommunhälsan i Eskilstuna.

I kundmätningar som görs har enheten mycket bra resultat.

Ansvar /arbetsuppgifter

Målet med befattningen är att bidra till enhetens och kommunens utvecklingsarbete inom rehabilitering och förebyggande arbete. Detta innebär:

-       Bedriva mottagningsarbete genom att stödja , bedöma, utreda medarbetare med arbetsrelaterade besvär

-       Bedriva rehabilitering av medarbetare i team tillsammans med övriga kompetenser på kommunhälsan

-       Medverka i strategisk planering av hälsoarbetet på ledningsnivå

-       Delta i projektarbeten kring hälsa och utgöra ett medicinskt stöd för cheferna i organisationen. Du kommer att bedriva både internt och externt utvecklingsarbete.

-       Vara medicinsk expert vid arbetsförmågeutredningar och vid flerpartsmöten.

-       Föreläsa och utbilda inom arbetsmiljö/rehab/hälsa

-       En ny uppgift är att du kommer att vara en nyckelperson när det gäller att bygga upp en ny verksamhet/tjänst inom företagshälsovården – en sjukvårdsrådgivning i kommunens regi. Du kommer också att bli medicinskt ledningsansvarig för denna del.

Du får en intressant och utvecklande roll inom en väl fungerande enhet med personal som har lång erfarenhet.  Du kommer att ha breda kontaktytor borde inom och utanför organisationen.

Utbildning:

Personen vi söker skall vara legitimerad läkare. Ett starkt önskemål är att du har företagsläkarutbildning/arbets- och miljömedicin, men du kan också ha en annan grundspecialitet, som till exempel allmän medicin eller psykiatri , i kombination med ett intresse att utvecklas inom företagshälsovården.

Erfarenhet:

Det är en fördel om du har erfarenhet inom verksamhetsområdet eller närliggande område.  Erfarenhet av rehabiliteringsarbete ser vi som ett krav. Det är ett plus om du har erfarenhet av arbete med livsstilsfrågor, missbruksproblematik eller organisationsfrågor.

Är du ny inom företagshälsovården är Eskilstuna kommun beredd att ge dig förutsättningar att utbilda dig och utvecklas inom verksamhetsområdet.

Du kommer att ha en konsultativ roll med omfattande nätverk och kundrelationer.

Personlighet:

Du är bra på att samarbeta med andra människor, har ett konstruktivt förhållningssätt och kan motivera och engagera andra. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Du är en resultatorienterad person som drivs av att nå resultat och ”göra skillnad”.

Du har starkt intresse för människor i arbetslivet, har helhetssyn och vill arbeta långsiktigt och förebyggande. Du är kreativ till din läggning och Du kommer att själv kunna påverka ditt arbete, såväl i utveckling som i vardagen.

Tillträde:

Tillträde snarast efter överenskommelse. Vi ser helst att du arbetar heltid, men är öppna för en diskussion om annat upplägg. Anställningsform tills vidare.

Individuell lönesättning.

För ytterligare information kontakta Ingela Papinski tel 0705 – 76 18 76 eller Petra Thordendal tel 0768 – 78 15 40, på Dufwa Ledarskap. Skicka din intresseanmälan till petra.thordendal@dufwa.com. Välkommen!


Tillbaka till listan »

Resultatet skapas av personligheten